'Jammer dat Gakpo niet even heeft gewacht, ik had dolgraag tegen hem gespeeld'

'Jammer dat Gakpo niet even heeft gewacht, ik had dolgraag tegen hem gespeeld'

06-01-2023 09:55 Laatste update: 11:30
29

Shurandy Sambo begint met twee bijzondere wedstrijden aan 2023: de rechtsback van Sparta treft broodheer PSV zaterdag in de Eredivisie en dinsdag in de KNVB Beker. Cody Gakpo komt hij tot zijn spijt niet tegen.

"Ik kijk nog steeds naar elke wedstrijd van PSV en spreek met een aantal jongens van de club veel. Cody hoort daar ook bij, maar is dus vertrokken", zegt Sambo in een interview met het Eindhovens Dagblad. "Jammer dat hij niet even heeft gewacht met zijn transfer, want ik had dolgraag die twee keer tegen hem gespeeld. Maar hopelijk beleeft hij daar (bij Liverpool, red.) een prachtige tijd."

De komende dagen schakelt Sambo zijn gevoel voor PSV uit. "Ik spreek nog veel spelers van PSV en maak geintjes met hen over de wedstrijden die eraan komen, maar als er gefloten is, wil iedereen winnen. Dat hoort zo te gaan en voor mij is dat niet moeilijk, nee. Iedereen snapt dat ik PSV het beste gun, maar als je het shirt van Sparta draagt moet je alles doen om met je team te winnen."

Sambo heeft naar eigen zeggen 'niets te klagen' bij Sparta, waar hij de vaste rechtsback is. In Eindhoven moest hij de laatste jaren twee zware knieblessure overwinnen. Het heeft hem in totaal zeker achttien maanden gekost. "Of ik anders verder was gekomen dan ik nu ben? Misschien wel, maar je moet de dingen die op je pad verschijnen overwinnen, om uit te komen waar je voor bestemd bent. Het gaat zoals het gaat. Ik heb de keuze gemaakt om dit seizoen naar Sparta te gaan en dat is een hele goede geweest."