Van Hanegem geeft Feyenoord advies over De Vrij: 'Misschien een half jaar huren'

Van Hanegem geeft Feyenoord advies over De Vrij: 'Misschien een half jaar huren'

6 januari om 18:33

Willem van Hanegem is nog niet onder de indruk van de transferperiode van Feyenoord tot nu toe. In de podcast Willem&Wessel van het Algemeen Dagblad vertelt het icoon van de Rotterdammers dat hij nu nog niet voor Ramiz Zerrouki zou gaan, maar een poging zou wagen voor Stefan de Vrij.

De Vrij werd al eerder genoemd in Rotterdam ter vervanging van de geblesseerde Gernot Trauner, maar ook Ajax zou interesse hebben. Van Hanegem komt met een slimme optie voor Feyenoord. "Ik zat gisteren Inter te kijken en Stefan de Vrij deed niet mee. Misschien mag hij wel uitgeleend worden voor een half jaar ofzo." De Vrij speelde dit seizoen in zestien wedstrijden mee voor Internazionale.

Wie Feyenoord in ieder geval nog niet moet halen volgens Van Hanegem, is Zerrouki. "We hebben het over Zerrouki, niet over Messi of Maradona. Als je hem over een half jaar haalt kost hij er misschien vijf. Twente wil ook zo hoog mogelijk voetballen en dat is hun goed recht. Dus die zitten nu hoog in de boom met de prijs. Ik vind het wel een goede speler, maar als je er een paar miljoen vanaf kan halen, rooien we het zonder hem ook nog wel."

Veel liever ziet Van Hanegem de ontstane plek van de geblesseerde Quinten Timber, opgevangen worden door Mats Wieffer. "Ik vind dat gewoon een goede speler. Hij heeft al eens een paar keer op die plaats gestaan. Dan zeggen de 'schriftgeleerden' weer dat het niet zo veel bijzonders was."