'Daar verdenkt Schreuder Blind van'

Verweij: 'Schreuder verdenkt Blind ervan de boel te hebben gesaboteerd'

6 januari 2023 om 20:10
Laatste update: 7 januari 2023 om 16:15

Het vertrek van Daley Blind bij Ajax maakt de tongen los. Clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf weet dat er achter de schermen meer gespeeld heeft.

Het verhaal is duidelijk: Ajax-trainer Alfred Schreuder en Blind konden niet meer met elkaar door één deur. "Schreuder zag het niet meer zitten in Daley Blind, maar heeft lang moeten wachten voor hij hem eruit kon halen omdat Owen Wijndal niet fit was", vertelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Het duel met Rangers was pijnlijk voor Blind. Wijndal speelde goed, tot hij geblesseerd raakte. Niet Blind, maar Devyne Rensch viel in. Dan is het hommeles in de tent, ook gezien de rol van zijn vader Danny Blind, die technisch commissaris was. De verhouding is verstoord en is niet meer hersteld."

"Het zal nooit openlijk uitgesproken worden, maar Schreuder verdenkt Blind ervan de boel te hebben gesaboteerd in de wedstrijd tegen FC Emmen", vervolgt Verweij. "Die beelden zijn ook teruggekeken: Blind kwam er in de rust in bij een 1-3 voorsprong en deed alles verkeerd wat hij verkeerd kon doen. Je kunt het nooit keihard maken, maar dat was het moment dat ze vonden dat ze afscheid van hem moesten nemen."

"Het heeft ook geholpen in de beslissing, want Daley Blind heeft voor het WK een transferverzoek ingediend. Toen heeft Ajax gezegd, dan moeten we daar maar mee instemmen. Terwijl de familie Blind heeft gedacht dat Ajax wellicht voor hen zou kiezen."