Kritiek op Perez na Sadílek-moment

Perez onder vuur na Sadílek-moment: 'Heeft zich weer bijzonder goed voorbereid'

7 januari om 08:44
Laatste update: 7 januari om 08:47

Kenneth Perez ligt onder vuur na een opmerking over Michal Sadílek. De Deense analist begrijpt niet dat de Tsjechische middenvelder zo emotioneel was na zijn treffer tegen FC Emmen.

Sadílek stond sinds augustus aan de kant bij FC Twente vanwege oorsuizen. De aandoening zou dusdanig belemmerend zijn geweest dat de voetballer er meermaals aan dacht zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Sadílek scoorde fraai tegen Emmen en liet zijn emoties de loop, maar dat begreep Perez niet. "Wat is er met hem? Hij maakt een mooie goal?", vroeg de analist tijdens de uitzending van ESPN.

Presentatrice Fresia Cousiño Arias probeert Perez nog te helpen. "Als iemand de hele seizoenshelft moet toekijken, en dan nu scoort, dat is toch mooi? Je ziet toch wat eruit komt, qua emotie?" De Deen leek niet op de hoogte van de aandoening van Sadílek. "Was het daarom, dat hij...? Ik dacht dat er iets ernstigs was gebeurd. Met zijn familie, of zo." Op social media is men niet onder de indruk van het inlevingsvermogen van Perez.