Basisplaats voor Gakpo bij Liverpool

Gakpo mag meteen aan de bak bij Liverpool: Klopp geeft hem basisplaats

7 januari 2023 om 20:05

Jürgen Klopp gooit Cody Gakpo voor de leeuwen bij Liverpool. De aanvaller heeft een basisplaats in het FA Cup-duel met Wolverhampton Wanderers, dat om 21.00 uur begint.

Liverpool nam Gakpo voor een bedrag van omstreeks 45 miljoen euro over van PSV en Klopp zet hem tegen Wolverhampton Wanderers meteen in de basis. De Duitse manager heeft ook een basisplaats ingeruimd voor Mohamed Salah en Darwin Nuñez.

"Er waren makkelijkere momenten om naar Liverpool te komen", zei Klopp over Gakpo, die de hemel ingrepzen werd. "Vorig jaar in januari waren we nog niet gekwalificeerd voor de Champions League, maar zag het er naar uit dat dat zou gebeuren. Dit jaar kunnen we dat niet garanderen, maar Cody heeft er nooit naar gevraagd."

"Van tijd tot tijd vragen spelers: denk je dat je de Champions League kunt halen? Maar hij kan zelf de ranglijst zien, dus hij wist dat het een moeilijke beslissing zou worden. Ik vind het goed dat hij niet op een rijdende trein wil springen, maar de trein wil duwen. Dat is fijn voor hem, want het helpt je in je leven."

De opstelling van Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Konate; Robertson, Fabinho, Thiago, Henderson; Gakpo, Salah, Nunez