Van Nistelrooij heeft gereageerd op het gelijkspel tegen Sparta

Van Nistelrooij komt met analyse: 'Maar goed, als je daarvan afhankelijk bent...'

7 januari om 23:43

Ruud van Nistelrooij is met tekst en uitleg gekomen na het gelijke spel tegen Sparta Rotterdam. De oefenmeester gaf een nuchtere analyse en vind het enigszins beschamend dat de Eindhovenaren afhankelijk waren van een VAR-moment.

Dat zegt de trainer in gesprek met ESPN. "We waren niet goed genoeg om de wedstrijd te winnen", zegt hij nuchter. "Daarvoor creëerden we te weinig." Er was geen doorkomen aan. "Sparta verdedigde goed en compact. Ze gaven weinig weg. Ons positiespel was niet goed genoeg om een gaatje te vinden."

PSV dacht in de slotfase van de wedstrijd goed weg te komen. Er leek een penalty aan te komen, maar scheidsreachter Sander van der Eijk zei alsnog 'nee'. "We waren afhankelijk van zo'n VAR-moment. Ik vond het een penalty, want er was contact. Maar goed, als je daarvan afhankelijk bent, weet je dat je geen goede wedstrijd hebt gespeeld. Daar moeten we het vandaag niet in gaan zoeken."

Van Nistelrooij verdedigt Joey Veerman, die vol chagrijn naar de bank liep na zijn wissel. "Hij ging zitten en baalde gewoon dat de wedstrijd zo liep. Ik vond het geen misbaar van hem", aldus van Nistelrooij.