PSV steekt hand in eigen boezem na verlies: 'Gemis van Gakpo is echt geen excuus'

PSV steekt hand in eigen boezem na verlies: 'Gemis van Gakpo is echt geen excuus'

8 januari om 07:33

Ruud van Nistelrooij heeft geen goed woord over voor de prestatie van PSV zaterdagavond tegen Sparta. De oefenmeester liep in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen een 0-0 aan.

"Dat is helemaal geen excuus", vertelt van Nistelrooij tegen de NOS over het gemis van Cody Gakpo in de wedstrijd tegen de Spartanen. Het was voor het eerst dat PSV het zonder de aanvaller moest stellen. "Dat hoor je niemand zeggen en mij zeker niet. Met de spelers die we hebben is dit een teleurstellend resultaat. Zij verdedigden goed en compact en gaven weinig weg. Ons positiespel was niet goed genoeg. We creëerden te weinig."

Ook aanvoerder Luuk de Jong moest de zure appel doorbijten na het duel met Sparta. "Het is verschrikkelijk balen. We waren goed voorbereid en hadden anders aan het jaar willen beginnen. We moeten meer kunnen brengen in zo'n wedstrijd." Toch denkt De Jong ook dat deze wedstrijd incidenteel is voor de Eindhovenaren. “Nog steeds hebben we genoeg kwaliteit.” De Jong speelde zaterdagavond negentig minuten mee bij de ploeg van trainer Van Nistelrooij.