Slot over Trauner: 'Hou er zo min mogelijk rekening mee dat hij er nog bij komt'

Slot ziet Trauner niet meer terugkeren dit seizoen: 'Hou daar zeker rekening mee'

8 januari om 12:39

Arne Slot rekent niet meer op de beschikbaarheid van Gernot Trauner dit seizoen. De verdediger raakte ernstig geblesseerd en is maanden uit de roulatie bij zijn club Feyenoord.

"Ik houd er zo min mogelijk rekening mee dat hij erbij is", vertelt Slot tegen ESPN over de toekomst van Trauner dit seizoen. "Het is helemaal niet zo eenvoudig om midden in het seizoen een speler weer lekker mee te laten doen. Zeker niet zonder dat hij weer geblesseerd raakt. We zullen er alles aan doen – en de verwachting is dat hij aan het einde van het seizoen weer inzetbaar is – maar het zou niet de eerste speler zijn die tijdens de revalidatie te maken krijgt met een tegenvallertje."

Trauner moet maanden toekijken vanwege de blessure en kan volgens de prognostiek aan het einde van het seizoen pas weer meedoen. Of Slot dan ook daadwerkelijk gebruik gaat maken van de verdediger is ook nog onbekend. "Er is echt nog wel een mogelijkheid dat hij in april of mei beschikbaar is, maar de ervaring leert ook dat het even duurt voordat je beschikbaar bent en echt fit om een wedstrijd te spelen."

De dertigjarige Trauner speelde tot nu toe 66 duels in het hart van de Rotterdamse verdediging. Zondag koos Slot voor Jacob Rasmussen als vervanger van de Oostenrijkse mandekker.