Blind legt uit waarom hij niet is teruggekeerd in de rvc van Ajax

Blind openhartig over rvc-besluit: 'Dat met Daley heeft niet meegeholpen'

8 januari om 17:44
Laatste update: 8 januari om 17:45

Danny Blind is met tekst en uitleg gekomen over zijn besluit om niet terug te keren in de rvc van Ajax. Hij vertelt dat de situatie met Daley Blind niet meehielp, maar dat dat niet de hoofdreden was. 

Zo laat hij weten bij Ziggo Sport. "Ik heb ervoor gekozen om mijn handen wat vrijer te hebben voor de toekomst. Er speelt ook helemaal niets. Ik heb het trouwens voor het WK al kenbaar gemaakt bij Edwin van der Sar", legt hij uit.

Blind is een vaste analist bij de televisiezender en vindt dat dat niet goed te combineren is met een rol in de rvc of als assistent van Louis van Gaal bij Oranje. "Ik ben hier beperkter geweest. Ik kan niet alles zeggen. Er zijn ook wedstrijden die ik niet heb gedaan omdat daar één of twee internationals spelen." 

Blind licht toe dat het wel de bedoeling was om terug te keren. "Het is een hectische zomer geweest. In de communicatie zijn er dingen niet goed gegaan. Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om niet terug te keren. In die week dat ik dat kenbaar maakte, ging dat rondom Daley spelen. Dat heeft niet meegeholpen om de deur op een kier te laten, maar het is niet de reden geweest."

Toekomst
Louis van Gaal zat niet achter de keuze, maar toch vindt Blind het fijn om de handen weer vrij te hebben mocht Van Gaal hem nog een keer meevragen. "Dat bedoel ik daarmee. Ik acht de kans niet heel groot, maar als het zover zou komen, dan is dat mogelijk. Het is de enige job die ik nog zou ambiëren. Ik zou het best nog een keer mee willen maken", besluit hij.