Cillessen: 'Ik heb alles gezien, ik ben en blijf supporter van Nederlands elftal'

Gesprek met nieuwe Oranje-keeperstrainer voor Cillessen: 'Wel een goed teken, ja'

8 januari om 18:58
Laatste update: 9 januari om 07:52

Jasper Cillessen is blij met zijn hoofdrol tegen Ajax. De doelman bracht een aantal keer belangrijk redding, al kwam dat ook omdat de ballen binnen zijn 'bereik' kwamen. Cillessen laat zich ook uit over het Nederlands elftal en zijn vakantie in Spanje, die niet helemaal zo liep als verwacht.

NEC speelde zondag met 1-1 gelijk tegen Ajax en dat heeft het grotendeels aan Cillessen te danken. Hij wist onder meer twee kopballen van Edson Álvarez knap te keren. "Als hij er via de binnenkant van de paal in valt, ben je klaar. Maar gelukkig kon ik erbij, dat is lekker", lacht Cillessen voor de camera van ESPN. "Ik ben natuurlijk blij met mijn reddingen, maar de ballen kwamen ook binnen mijn bereik."

Van het WK heeft hij genoten, ondanks de klap die hij kreeg van Louis van Gaal. De bondscoach besloot hem verrassenderwijs niet te selecteren. "Maar ik ben en blijf supporter van het Nederlands elftal. Ik blijf nog steeds fan van Oranje en ik hoop dat ik erbij mag blijven."

"Of ik Koeman al heb gesproken? Nee, nog niet. Volgende week heb ik wel een gesprek met Patrick Lodewijks (de nieuwe keeperstrainer van Oranje, red.). Daarin gaan we kijken hoe het de afgelopen maanden is gegaan",aldus Cillessen, die hoopvol is. "Dat ik een gesprek met hem heb is wel een goed teken ja, maar ik ken Patrick ook al wat langer. We horen daarna wel hoe het gesprek was."