AZ-middenvelder Koopmeiners (22) staat voor transfer naar Excelsior

Koopmeiners (22) staat voor transfer: 'Niet helemaal rond, maar kans is groot'

9 januari 2023 om 08:25
Laatste update: 9 januari 2023 om 11:36

Excelsior staat op het punt Peer Koopmeiners te huren van AZ. Marinus Dijkhuizen, trainer van de Kralingers, heeft goede hoop dat de transfer snel wordt afgerond.

Excelsior en Koopmeiners doen niet geheimzinnig: de 22-jarige middenvelder van AZ zat zondag tijdens Excelsior - FC Groningen al op de tribune en in de bestuurskamer. "De kans is groot", bevestigt Dijkhuizen de aanstaande transfer tegenover ESPN. "Het is nog niet helemaal voor elkaar, maar hij was inderdaad aanwezig. We halen hem er graag bij. We zijn in een vergevorderd stadium, dus ik hoop dat hij maandag of dinsdag aan kan sluiten."

Uitgerekend AZ, de broodheer van Koopmeiners, is de volgende tegenstander van Excelsior. Dijkhuizen denkt hoe dan ook dat de middenvelder mee kan doen in de bekerwedstrijd, die woensdag wordt gespeeld. "Ik weet niet of AZ daar nog iets over te zeggen heeft, maar ik verwacht wel dat hij mee kan doen. Hij is fit. We zijn in de voorbereiding al met hem bezig geweest en nu komt hij weer graag. Hopelijk gaat het door."