Manchester United rond stunttransfer af: Weghorst naar club van Ten Hag

Manchester United rond stunttransfer af: Weghorst naar club van Ten Hag

13-01-2023 22:02
69

Het is officieel: Wout Weghorst mag zich speler van Manchester United noemen. Erik ten Hag heeft de dertigjarige spits uit Borne tot het einde van het seizoen naar de Engelse topclub gehaald.

Weghorst speelde sinds de zomer op huurbasis voor Besiktas, maar is eigendom van Burnley. De Championship-club haalt de oud-speler van FC Emmen, Heracles Almelo, AZ en VfL Wolfsburg terug en verhuurt hem opnieuw, maar dan aan Manchester United. Er is geen optie tot koop opgenomen in de deal.

Weghorst vult de vacature in die was ontstaan na de contractontbinding van Cristiano Ronaldo. Ten Hag maakte er wekenlang geen geheim van dat hij dolgraag een spits aan zijn selectie wilde toevoegen. De keuze is gevallen op Weghorst, een streekgenoot van de manager uit Twente.

Weghorst (30) verkeert in bloedvorm, maakte acht goals in zestien wedstrijden voor Besiktas en bewees op het WK zijn klasse door twee keer te scoren in de kwartfinale tegen Argentinië. Ook in de strafschoppenserie schoot hij raak. Namens Burnley maakte de spits twee goals in twintig Premier League-duels.