Koopmeiners (22) maakt Eredivisie-transfer: van AZ naar Excelsior

AZ'er Koopmeiners (22) heeft transfer te pakken: huurdeal mét optie tot koop

10 januari 2023 om 12:46
Laatste update: 10 januari 2023 om 12:56

Excelsior heeft zich versterkt met Peer Koopmeiners. De 22-jarige middenvelder komt over van AZ, dat hem vlieguren wil laten maken in de Eredivisie.

Koopmeiners geldt al jaren als een belofte, maar wacht nog op zijn grote doorbraak. Om toch gewend te raken aan de Eredivisie speelt de aanvoerder van Jong AZ tot het einde van het seizoen bij Excelsior. De Kralingers huren hem mét een optie tot koop.

Koopmeiners heeft bij AZ nog een contract tot de zomer van 2025. Het broertje van Teun Koopmeiners, speler van Atalanta Bergamo en het Nederlands elftal, kwam dit seizoen tot zes optredens in de Alkmaarse hoofdmacht.

"Wij zijn blij dat we Peer per direct op huurbasis kunnen toevoegen aan onze selectie, waarbij we in samenspraak met AZ een koopoptie hebben kunnen bedingen voor komende zomer", verklaart technisch manager Niels van Duinen op de Excelsior-site.

De Kralingers waren op zoek naar een extra middenvelder door de blessure van Yassin Ayoub. "We hebben in de zomer al met Peer gesproken en wilden hem toen al graag hebben", aldus Van Duinen, die Koopmeiners beschrijft als een 'absolute teamspeler'.