Kieft en Sneijder spreken over Gakpo

Gakpo voor megasom naar Liverpool: 'Vraag of ze het ook in Engeland kunnen'

10 januari 2023 om 07:54
Laatste update: 10 januari 2023 om 09:53

Wesley Sneijder verwacht dat Cody Gakpo hoge ogen zal gaan gooien bij Liverpool. In zijn ogen is de Premier League de beste competitie voor hem. Ook Wim Kieft is positief gestemd.

"De grote vraag is of ze het ook in Engeland kunnen waar het vijf keer zo snel gaat. Het voordeel is dat hij het aardig gedaan heeft op het WK", vertelt Kieft bij Veronica Offside. "Bergwijn is in Engeland bijvoorbeeld mislukt. Gakpo straalt wel power uit. Of Antony beter is gezien zijn transfersom (100 miljoen euro, red.)? Dat was gewoon pure noodzaak, wat de gek ervoor geeft. Antony heeft het ook gewoon heel moeilijk. Je hebt een lange tijd nodig om mee te kunnen met het tempo. Zlatan Ibrahimovic snapte ook niet wat er in Engeland gebeurde, dus dat zal wennen zijn. En Liverpool heeft veel aanvallers."

Sneijder legt uit waarom hij verwacht dat Gakpo het goed zal gaan doen bij Liverpool. "Ik denk dat het anders is voor een centrale spits dan voor iemand als Gakpo die van de zijkant komt. Daar liggen de ruimtes in Engeland. Ik denk dat het een perfecte competitie is voor hem."

Gakpo maakte voor omstreeks vijftig miljoen euro de overstap van PSV naar Liverpool. De aanvaller kon afgelopen zomer ook naar Leeds United, dat op een haar na rond was met PSV, maar besloot in Eindhoven te blijven. Gakpo tekende tot de zomer van 2028 bij Liverpool.