Simons neemt zorgen rond vroegtijdige wissel weg: 'Gewoon door naar volgende duel'

Simons valt geblesseerd uit na eerste PSV-goal van 2023: 'Ik had echt last’

11 januari 2023 om 07:05
Laatste update: 11 januari 2023 om 09:33

Xavi Simons is blij met zijn doelpunt voor PSV in de wedstrijd tegen Sparta dinsdagavond. De aanvaller van de Eindhovenaren maakte de eerste goal, maar moest uiteindelijk met kramp het veld verlaten.

Simons was erg tevreden met zijn eerste doelpunt na de WK-break. "Het was zeker een mooie goal", vertelt hij na afloop in gesprek met ESPN. "Eerst had Luuk de Jong een combinatie met Erick Gutierrez en daarna kreeg ik de bal. Een sterk moment en ik schiet hem uiteindelijk ook goed binnen. Een mooie goal ja, maar je wist ook na de 2-0 dat deze wedstrijd nog niet gelopen was."

Voor Simons was de wedstrijd uitvoetballen uiteindelijk te veel. Hij moest vroegtijdig vervangen worden vanwege kramp. "Ik kwam uiteindelijk nog oog in oog met de keeper, maar ik had geen kracht meer om de bal in het doel te schieten. Uiteindelijk had ik echt kramp en ben ik er uit gegaan. De keeper van Sparta wou dat ik het snel deed, maar ik had echt last. Ernstig is het gelukkig niet, dus ik kan me gewoon voorbereiden op volgende wedstrijd."

Vlak voor hij gewisseld werd kreeg Simons zelfs nog een flinke zet van de grensrechter. "Is dat gefilmd?", lacht de aanvaller over het voorval met de lijnrechter. "Ik was daar aan de zijkant en ik zag hem echt niet. Toen stond hij daar opeens en was het wel een harde duw inderdaad."