Personele problemen bij Ajax en Volendam-stunt in de maak? Check de bekercombo!

11 januari om 16:00
Laatste update: 11 januari om 19:22

ADVERTORIAL – Net als dinsdag staat er ook woensdag weer een bomvolle bekeravond op het programma. Onder meer Ajax komt in actie tegen Keuken Kampioen Divisie-club FC Den Bosch en met Excelsior - AZ en SC Heerenveen – FC Volendam worden er twee Eredivisie-affiches afgewerkt. VoetbalPrimeur heeft een paar mooie tips voor je in petto die je los of in een wedcombo kan spelen op Unibet.

FC Den Bosch – Ajax: er vallen maximaal drie doelpunten in de wedstrijd (2.33)

Ajax reist in de tweede ronde van de KNVB-beker af naar Noord-Brabant, waar het gaat spelen tegen FC Den Bosch. Dat is voor de Brabanders normaal gesproken reden om zich op te maken voor een wedstrijd waarin het vaak af mag trappen, maar gezien situatie waarin de Amsterdammers momenteel in verkeren lijkt het daar niet op af te stevenen. Afgelopen weekend was het maken van goals hét thema na het gelijke spel van Ajax tegen NEC. De landskampioen kreeg legio kansen tegen de Nijmegenaren, maar wisten hier maar moeilijk mee om te gaan.

Eén van de redenen die bijdragen aan dat Ajax moeilijk tot scoren komt, is het personele probleem dat zich momenteel voordoet. De griepgolf heerst in Amsterdam, waardoor sterkhouders als Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Kenneth Taylor en nu ook Jurriën Timber naar alle waarschijnlijkheid niet gaan starten. Dat geldt ook voor Mohammed Kudus, die niet bij de selectie zat tegen NEC, terwijl ook Brian Brobbey ontbreekt wegens een blessure. De kans dat er woensdagavond geen monsterscore uitrolt, is er dan ook zeker. Op Unibet staat een odd van 2.33 voor wanneer er maximaal drie doelpunten vallen in de wedstrijd.

Excelsior – AZ: beide teams scoren en er vallen minimaal drie doelpunten in de wedstrijd (1.79)

Met Excelsior tegen AZ staat er een duel op het programma dat dit seizoen al een keer is gespeeld in de Eredivisie. Niet de Alkmaarders, maar de Rotterdammers gingen er toen verrassend met de winst vandoor: het werd 2-1 in het Van Donge & De Roo Stadion. Dat geeft aan de ene kant reden voor vertrouwen aan Excelsior, maar roept aan de andere kant revanchegevoelens op voor AZ.

Wat opvalt in de wedstrijden die Excelsior dit seizoen tegen de top-vier clubs heeft gespeeld is dat er veel doelpunten vallen, maar dat het ook telkens zelf tot scoren kwam. Zo werd het dus 2-1 tegen AZ, 1-6 voor PSV, 7-1 voor Ajax en 5-1 voor Feyenoord. Op Unibet staat een odd van 1.79 voor wanneer beide teams tot scoren komen en er minimaal drie doelpunten vallen in de wedstrijd.

SC Heerenveen – FC Volendam: Volendam wint of speelt gelijk (2.50)

Ook SC Heerenveen tegen FC Volendam is een duel dat al eerder in de Eredivisie werd gespeeld. Niet het Abe Lenstra Stadion, maar het Kras Stadion was toen het toneel van die pot. De Friezen wonnen weliswaar met 1-3, maar het heeft er nu alle schijn van dat de kaarten weleens anders geschud kunnen zijn. Waar er bij Volendam voor de winterstop alle reden was voor louter negativiteit, is er na de eerste wedstrijd in de tweede seizoenshelft toch een sprankje hoop ontstaan. Er werd met afgetekende cijfers gewonnen bij SC Cambuur (0-3), waardoor de ploeg van Wim Jonk nu een gevoel heeft dat het seizoen nog te redden valt. Een stunt van Het Andere Oranje sluiten we dan ook niet uit en daarom is de odd van 2.50 op een dubbele kans voor Volendam een mooie om te spelen.

Gecombineerd: 10.43

Vallen er maximaal drie doelpunten bij FC Den Bosch tegen Ajax, worden er minimaal drie doelpunten gemaakt in een wedstrijd waarin zowel Excelsior als AZ tot scoren komt en houdt Volendam het tegen Heerenveen minimaal op een gelijkspel voor het verstrijken van de reguliere speeltijd? Dan verdubbel je de inzet met 10.43 op Unibet!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust