Been is kritisch op Drommel na fout in bekerduel

Drommel in de fout: 'Gevoel dat hij altijd dit soort momentjes blijft houden'

11 januari om 15:57

Joël Drommel eiste dinsdag een hoofdrol op in het bekerduel van PSV bij Sparta. De doelman ging in de fout bij een hoge bal, waarna Arno Verschueren de spanning terugbracht. Mario Been windt er geen doekjes om en is kritisch op Drommel.

"In een wedstrijd die eigenlijk gespeeld was, maakt hij toch weer een fout. Daardoor helpt hij Sparta in het zadel. Het lijkt soms alsof hij de pech aan zijn kont heeft hangen", begint Been in de studio van ESPN.

De analist vindt dat Drommel een verkeerde inschatting maakte. "Als je komt, dan moet je hem hebben. Maar Branthwaite staat erbij, dat is de grootste speler die je hebt. Drommel kan ook gewoon in zijn goal blijven." Een gebrek aan wedstrijdritme, wordt niet als excuus gezien. "Op de training krijgt hij waarschijnlijk honderd van dit soort ballen. Deze moet hij gewoon hebben. Of hij moet niet komen. Eén van de twee."

In blessuretijd was Drommel nog wel belangrijk door een poging van Tobias Lauritsen te verijdelen. "Die kan er ook zomaar in. Dan heeft hij toch nog wel een goed gevoel, maar aan de andere kant blijft het gevoel hangen dat hij altijd dit soort momentjes blijft houden. Dan is het ook gelijk een doelpunt. Dat is heel vervelend voor een keeper", aldus Been.

Drommel verloor dit seizoen zijn basisplaats aan nieuweling Walter Benítez bij PSV. Ruud van Nistelrooij heeft hem wel tot bekerkeeper benoemd.