Promes ontkent betaling aan drugsbaron

Promes ontkent betaling aan drugsbaron: 'Wat krijgen we nou? Het is onzin'

11 januari 2023 om 17:22

Quincy Promes bestrijdt de aantijgingen dat hij een fors bedrag zou hebben betaald aan drugsbaron Piet Wortel. De advocaat van de Nederlandse aanvaller van Spartak Moskou doet de berichten af als onzin.

Het Openbaar Ministerie maakte woensdag bekend dat Promes wordt gelinkt aan een ripdeal van vierhonderd kilo coke. De vijftigvoudig Oranje-international zou een 'boete' van 250.000 euro hebben betaald aan Wortel. Dit zou hebben plaatsgevonden in 2019, toen hij speler was van Ajax.

Promes ontkent echter ten zeerste. "Mijn cliënt viel bijna van zijn stoel toen hij het hoorde", reageert zijn advocaat Robert Malewicz in Het Parool. "Hij had echt zoiets van: Wat krijgen we nou? Het is onzin. Op basis van welke informatie wordt dit nu naar buiten gebracht?" Het gaat om een bericht van het Team Criminele Inlichtingen (TCI), de geheime dienst van de politie.

Malewicz snapt er niets van. "Mijn cliënt kent meneer Wortel geeneens. Ze hebben nooit contact gehad en ze hebben nooit gebeld. Ze hebben nooit koffie gedronken met elkaar. Dat zo’n bericht dan zo naar buiten wordt gebracht, schaadt mijn cliënt echt enorm. Als het OM zoiets tijdens zitting naar voren brengt, denkt iedereen: 'Het zal wel kloppen'. Als hij een transfer kan maken naar een andere club, zullen ze zich wel twee keer bedenken nu. Mijn cliënt is al kwetsbaar omdat hij verdachte is in een andere zaak."

Daarmee doelt de advocaat op een drugszaak die draait om 4000 kilo cocaïne die in april 2020 in de haven van Antwerpen in beslag werd genomen. Promes wordt ervan verdacht de financier van die partij geweest te zijn. In die zaak is Piet Wortel ook verdacht.

Tegen de ex-Ajacied loopt ook nog een zaak waarin hij verdacht wordt van het neersteken van een neef tijdens een familiefeest.