Fortuna Sittard strikt 'behendige dribbelaar' uit Italië

Fortuna Sittard strikt 'behendige dribbelaar' uit Italië: 'Een erg gunstige deal'

11 januari om 18:11
Laatste update: 11 januari om 18:59

Gianmarco Cangiano maakt het seizoen af bij Fortuna Sittard. De 21-jarige Italiaanse aanvaller wordt gehuurd van Bologna, zo maken de Limburgers woensdag bekend.

Fortuna beschikt over een optie tot koop, net als een optie om de verhuurperiode met één jaar te verlengen. "Met Gianmarco halen we een talentvolle en behendige dribbelaar in huis", vertelt technisch manager Sjoerd Ars. "Het is zowel sportief als financieel een erg gunstige deal. We hopen dat hij zich gaat laten zien op Eredivisie-niveau. Onze focus ligt nog op het toevoegen van een extra middenvelder."

Cangiano, een jeugdproduct van AS Roma, werd in de eerste seizoenshelft door Bologna verhuurd aan Bari. Dat werd geen succes. In de Serie B speelde de buitenspeler slechts 72 minuten, verspreid over zes invalbeurten. Hij ligt nog tot medio 2025 vast bij Bologna, waarvoor hij drie keer zijn opwachting maakte in de Serie A. 

Voor Fortuna is Cangiano de derde versterking in de winterse transferperiode. Stipe Radic en Thomas Buitink gingen de Italiaan voor. Daartegenover staat het vertrek van Cole Bassett en Mats Seuntjens.