Gehavend en verjongd Ajax bekert eenvoudig door ten koste van FC Den Bosch

11-01-2023 22:53
289

Ajax heeft zich verzekerd van minstens één extra rondje bekervoetbal. In een weinig sprankelende wedstrijd rekende de gehavende ploeg van Alfred Schreuder af met FC Den Bosch. In De Vliert werd het 0-2.

Ajax moest het in Den Bosch doen zonder Steven Bergwijn, Steven Berghuis, Mohammed Kudus, Edson Álvarez en Jurriën Timber, die allen geveld zijn door griep. Schreuder had een basisplaats voor onder meer Kenneth Taylor en Kian Fitz-Jim, die zijn basisdebuut maakte, net als doelman Geronimo Rulli. Ook Lorenzo Lucca en Francisco Conceição speelden.

In De Vliert was het eerste kansje voor Taylor, die naast schoot. Hoewel Ajax veel balbezit had, oogde het allemaal rommelig. De gegeven strafschop maakte de wedstrijd los. Taylor werd onderuit gehaald en aanvoerder Dusan Tadic schoot onberispelijk binnen. Het was zo'n beetje het enige hoogtepunt van de wedstrijd tot dat moment. Het schot van Conceição op de lat deed wel iets met de amusementswaarde.

Taylor besliste de wedstrijd vlak na rust met een laag en hard schot van buiten de zestien. Er moesten nog 38 minuten worden gespeeld, maar Den Bosch maakte nergens aanspraak op. Taylor kreeg overigens geel vanwege provocerend dansen. Omdat de wedstrijd op zijn einde liep gunde Schreuder Olivier Aertssen en Jorrel Hato hun debuut in het eerste elftal.

Aan de score veranderde niets meer, want zowel Ajax als Den Bosch leek het wel prima te vinden. Ajax heeft een paar dagen om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen FC Twente, terwijl Den Bosch naar FC Eindhoven moet.