Dansje Taylor wordt niet gewaardeerd

Schreuder leest 'provocerende' Taylor de les na Ajax-zege: 'Ik vind het onnodig'

12 januari om 19:00

Niet iedereen kon de manier waarop Kenneth Taylor zijn 0-2  tegen FC Den Bosch vierde waarderen. Het 'provocerende' dansje kwam de middenvelder van Ajax zelfs op een gele kaart te staan. Alfred Schreuder vond het vooral onverstandig. 

Na 51 minuten spelen maakte Taylor met een droge knal de 0-2, tevens de eindstand in stadion De Vliert. Hij vierde het doelpunt samen met teamgenoot Francisco Conceiçao door in zijn neus te knijpen en een dansje te maken richting het publiek van Den Bosch. 

Op de beelden lijkt Den Bosch-speler Danny Verbeek verhaal te halen bij Taylor. Ook scheidsrechter Edwin van de Graaf kon de manier van juichen niet waarderen en bestrafte hem met een gele kaart. 

Ajax-trainer Alfred Schreuder vind het niet verstandig, zo laat hij weten in gesprek met ESPN. "Ik vind dat je niet het publiek moet opfokken als je een uitwedstrijd speelt. Je moet gewoon rustig blijven. Kenneth (Perez, in de ESPN-studio, red.) weet dat Steve McClaren altijd zei: don’t light the fire. Het is onnodig. Ik vind het onnodig. Dit hebben wij niet nodig, vind ik."