Door de vele zieken stond Taylor noodgedwongen bij Ajax in de basis

Taylor lacht na nieuwe Schreuder-boodschap: 'Ik wist al hoe laat het was'

12 januari om 07:15

Door de vele zieken bij Ajax stond Kenneth Taylor min of meer noodgedwongen aan de aftrap tegen FC Den Bosch. De Ajax-middenvelder was de voorbije weken zelf ook niet okselfris.

Ajax miste in De Vliert Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Mohammed Kudus door ziekte. Later kwamen Jurriën Timber en Edson Álvarez daarbij. "Eigenlijk zou ik op de bank zitten, maar toen werd Edson ziek", zegt Taylor na de wedstrijd tegen FC Den Bosch (0-2) voor de KNVB Beker. Afgelopen weekend tegen NEC (1-1) zou de woensdagavond trefzekere middenvelder in eerste instantie ook al rust krijgen. "Voor de wedstrijd tegen NEC riep de trainer (Alfred Schreuder, red.) me bij hem. Ik wist dat Bergwijn ziek was, dus ik wist wat de boodschap zou zijn", verwijst hij naar een basisplaats.

Taylor stelt dat hij duidelijk had aangegeven dat hij fit genoeg was om te spelen tegen de Nijmegenaren. Met die boodschap wist Schreuder woensdagavond wel raad. "Hij riep me weer, dus ik wist al hoe laat het was", lacht Taylor, die contact heeft met de zieken bij de Amsterdammers. "Als ik die gasten hoor... Het is wel vervelend wat ze hebben. Ik was een weekje aan het hoesten, toen had ik drie dagen koorts."

Of het aantal zieken Taylor richting de competitiewedstrijd tegen FC Twente zorgen baart? "Ik weet wat ik heb doorgemaakt, ik weet hoe het herstelt", is hij cryptisch. "Ik hoop dat er morgen (donderdag, red.) weer een aantal op het trainingsveld staan, die zaterdag kunnen spelen."