Schreuder hoopt tegen Twente op 'onbetwiste basisspeler': 'Die heb je wel nodig'

Schreuder hoopt tegen Twente op 'onbetwiste basisspeler': 'Die heb je wel nodig'

12-01-2023 08:00
93
Author profile picture

Lars Teunissen

Alfred Schreuder hoopt dat de Ajax-ziekenboeg voor de competitiewedstrijd van zaterdag tegen FC Twente weer voor een deel is leeggestroomd. De oefenmeester verwacht alleen dat lang niet iedereen het duel met de nummer vier van de Eredivisie haalt.

Schreuder legt een link tussen de zieken bij Ajax en het WK in Qatar. "Ik heb het aan onze dokter gevraagd: het kan aan het WK liggen", zegt hij na afloop van de met 0-2 gewonnen wedstrijden tegen FC Den Bosch in de KNVB Beker. De trainer denkt aan een verlaagde weerstand. Tegen Den Bosch miste Ajax Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Jurriën Timber, Edson Álvarez en Mohammed Kudus door ziekte.

"Ik denk dat Bergwijn en Berghuis er tegen Twente bij kunnen zijn", is Schreuder hoopvol. "Ik heb Jurriën gesproken, dat leek ook beter te gaan." De keuzeheer houdt een behoorlijke slag om de arm en durft dit weekend nog niet vol te rekenen op zijn centrale verdediger. 

Een speler die Ajax eigenlijk niet kan missen, aangezien de spoeling achterin dun is. "Jur is een onbetwiste basisspeler, die heb je wel nodig", aldus Schreuder. "Aan de andere kant: de jongens die tegen Den Bosch in het centrum stonden (Devyne Rensch en Calvin Bassey, red.) hebben het goed gedaan."