Evra juicht komst Weghorst bij Manchester United toe

Weghorst-komst toegejuicht door clubicoon: 'Rashford zal het fijn vinden met hem'

12 januari om 14:01
Laatste update: 12 januari om 16:25

Patrice Evra is groot voorstander van de komst van Wout Weghorst naar Manchester United. De voormalig linksback ziet een gelijkenis tussen de Oranje-spits en Olivier Giroud, met wie hij 35 interlands bij Frankrijk samenspeelde.

Weghorst is onderweg naar Engeland om zijn transfer af te ronden. Evra vindt de aanvalsleider een 'goede speler'. "Wat ik leuk vind, is dat hij me doet denken aan Giroud", laat de United-icoon optekenen door Betfair. "Weghorst speelt ook met zijn rug naar het doel, heeft een groot uithoudingsvermogen, is fysiek sterk en weet hoe hij een bal moet vasthouden."

Evra is van mening dat Erik ten Hag een goede keuze heeft gemaakt door Weghorst te halen. Hij vermoedt dat de United-selectie de vruchten gaat plukken van de komst van de Nederlander. "Spelers als Rashford zullen het fijn vinden om met Weghorst op het veld te staan. Weghorst is een goede afmaker, dat kan hij met beide voeten. Dan is hij ook nog eens sterk in de lucht. Ik denk dat hij succesvol gaat zijn bij United."

Weghorst moet op Old Trafford alleen nog door de medische keuring. Naar verluidt doet de clubleiding er alles aan om de spits speelgerechtigd te krijgen voor de stadsderby tegen Manchester City van aanstaande zaterdag.