KRC Genk-directeur duidelijk over Ajax-target El Khannouss

Genk zwicht ook niet voor meer dan 30 miljoen: 'Zwart op wit nee'

12 januari om 18:55

Bilal El Khannouss wordt in verband gebracht met onder meer Ajax, Manchester City en Napoli, maar KRC Genk gaat deze maand pal voor een vertrek van het toptalent liggen. Dat kondigt algemeen directeur Peter Croonen van de Belgische club aan.

Eerder werd duidelijk dat El Khannouss interesse geniet van Ajax, maar de achttienjarige aanvallende middenvelder zou ook worden bekeken door clubs als Bayern München en Paris Saint-Germain. Het Laatste Nieuws meldde dat Man City en Napoli op dit moment het meest concreet zijn. Croonen wordt echter niet warm of koud van alle geruchten.

Volgens de Genk-directeur is het de insteek dat El Khannouss nog anderhalf jaar bij de club blijft. "Dat is ook zo afgesproken." Oud-Ajacied Wesley de Sonck denkt niet dat El Khannouss te behouden valt als er straks bedragen van 30, 35 of 40 miljoen euro worden geboden, maar Croonen is stellig: "Vandaag zeg ik gewoon zwart op wit nee."

Genk wil de Marokkaanse steunpilaar in het midden van het seizoen niet kwijt. De Limburgers staan eerste in de Jupiler Pro League, maar werden woensdag wel uitgeschakeld door Antwerp in de beker.