Go Ahead Eagles boekt verdiende bekerzege, Heracles voelt zich bestolen

Go Ahead Eagles boekt verdiende bekerzege, Heracles voelt zich bestolen

12-01-2023 20:42
36

Go Ahead Eagles heeft zich donderdagavond geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker. Keuken Kampioen Divisie-koploper Heracles Almelo werd met 0-1 verslagen door een doelpunt van Isac Lidberg.

Go Ahead was de bovenliggende partij in Almelo, maar had lange tijd moeite om het overwicht om te zetten in goals. Lidberg kreeg een uitgelezen kans niet op doel en de in de rust gewisselde Bobby Adekanye had het vizier ook niet op scherp staan.

Vlak na de thee was het wél raak voor de bezoekers uit Deventer, die uitstekend draaien in de Eredivisie. Lidberg kreeg alle tijd van verdediger Sava-Arangel Cestic en ramde de bal in de lange hoek.

Niet lang daarna meende Heracles recht te hebben op de gelijkmaker. Een kopbal van Samuel Armenteros was de lijn gepasseerd, vonden de spelers van de thuisploeg, maar scheidsrechter Jannick van der Laan ging daar niet in mee. Er was geen doellijntechnologie of VAR in Erve Asito.

In de slotfase verzuimde Go Ahead de wedstrijd in het slot te gooien, maar Heracles wist niet meer te profiteren. Doordat er bekers bier op het veld werden gegooid, werd de wedstrijd in de slotminuut nog korte tijd stilgelegd. De loting voor de achtste finales van de KNVB Beker is zaterdagavond.