'Piatkowski heeft alles om een publiekslieveling te worden bij Feyenoord'

'Piatkowski heeft alles om een publiekslieveling te worden bij Feyenoord'

13-01-2023 06:30
25

In de zoektocht naar een vervanger voor Gernot Trauner is Feyenoord uitgekomen bij Kamil Piatkowski. De Rotterdamse interesse in de Poolse mandekker van Red Bull Salzburg zorgt voor enthousiasme in de nieuwste aflevering van #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

"Het is een heel goede centrale verdediger", klinkt het bij #DoneDeal. "Het is echt zo'n strijder. Hij is 1.91 meter lang. Hij heeft de laatste jaren wat blessureleed gehad, maar hij heeft een goede trap en is fysiek ongelooflijk sterk. Een mooie opvolger van Trauner."

"Hij is dus wel een beetje van glas gebleken de laatste twee jaar, maar dat is eigenlijk ook het enige mankement", wordt gesteld. "Het is gewoon een beest. Hij past perfect bij Rotterdam. Hij is een strijder en hij kleunt erin. Maar daarnaast heeft hij ook nog een goede crossbal. Wat dat betreft is hij verdedigend en voetballend best wel oké. Terwijl als je kijkt naar zijn verdedigende acties, je denkt dat hij voetballend tegenvalt. Omdat het vaak niet te combineren valt bij zo'n robuuste gozer."

Salzburg betaalde in de zomer van 2021 vijf miljoen euro voor Piatkowski. Feyenoord hoopt hem nu te huren met een optie tot koop, zo meldde 1908.nl. "Deze jongen heeft alles om een publiekslieveling te worden van Feyenoord. Verdedigend is hij echt een aanwinst."