Weghorst heeft zijn transfer naar United aan zichzelf te danken

Weghorst hoeft niemand te bedanken voor droomtransfer: 'Dwingt respect af'

13 januari om 07:32
Laatste update: 13 januari om 08:06

Wout Weghorst hoeft niemand te bedanken voor zijn transfer naar het grote Manchester United. De overstap heeft hij volledig aan zichzelf te danken, zo schrijft Valentijn Driessen in zijn column voor De Telegraaf.

'Na de ondertekening van z’n contract in Manchester hoeft Weghorst niemand een bedankje te sturen', begint Driessen. 'Alle lof voor Weghorst. Van Eerste Divisie naar Eredivisie, naar subtop Eredivisie, naar een buitenlands avontuur, naar de subtop in de Bundesliga, naar de onderste regionen van de Premier League met vandaag de stap naar de top van de Premier League', klinkt het als Driessen 'the way of Weghorst' probeert te beschrijven.

Het karakter van Weghorst heeft onder meer bijgedragen aan de transfer, wordt gesteld. 'Veel voetbalvrienden heeft hij niet gemaakt. Veel ploeggenoten zetten hem weg als einzelgänger, veeleisend voor zichzelf en zijn omgeving. Tevens dwong hij respect af met zijn manier van profvoetballer zijn. Bij Oranje in Qatar stelden de internationals zijn aanwezigheid op prijs. Niet voor niets sprak hij over het WK-avontuur als de mooiste weken van zijn leven.'

'Voetbaltechnisch ontbreken er kwaliteiten bij Weghorst, maar zijn aanpassingsvermogen is groot gebleken en overal en op elk niveau heeft hij gescoord. Bij Manchester United zal Erik ten Hag hem in eerste instantie als pinchhitter zien. Hij maakt als invaller iets los en zal voor het eerst sinds AZ in een dominant team komen te spelen', merkt de chef voetbal op.

Weghorsts contract bij Besiktas werd donderdag ontbonden. Daarna stapte hij in het vliegtuig naar Engeland, waar hij medische testen moet doorstaan. Manchester United hoopt hem vrijdag op het trainingsveld te verwelkomen, werd eerder gesuggereerd.