Tannane zegen tegen De Gelderlander tegen onrecht en vooroordelen te strijden'

Tannane haalt uit: 'Dat moet ik eens doen, dan is het heetgebakerd'

13 januari om 08:53
Laatste update: 13 januari om 08:55

Oussama Tannane heeft in aanloop naar de wedstrijd tegen Vitesse, zijn oude club, van zich afgebeten. De creatieve speler van NEC vindt dat mensen vooroordelen hebben over hem en daar voert hij een eeuwige strijd mee.

Dat zegt hij in gesprek met De Gelderlander. "Dusan Tadic pakte bij Ajax Sergiño Dest eens bij de keel. Dat vonden velen geweldig. Hij trad op als leider, werd gezegd. Nou, laat Tannane dat eens doen. Kijk dan naar de reacties. Dan is het heetgebakerd", begint hij. Ik kan heel goed op eigen benen staan. Als je Tannane neemt, krijg je passie. De beeldvorming is alleen anders."

Tannane stelt dat types als Edson Álvarez (Ajax) en Lisandro Martínez (Manchester United) wel in de smaak vallen met hun passie. "En zo hoort het ook. Ik vecht tegen vooroordelen. Tegen onrecht. Ik ren altijd met de wind tegen. Van een negatief beeld kom je moeilijk af. Maar als ik me dat alles aantrok, zat ik nu in de put. Ik heb ruggengraat. In het veld ga ik mijn eigen weg. Mijn benen vertellen mijn verhaal."

Zondag staat hij tegenover zijn oude club Vitesse, waar hij vertrok nadat hij botste met Thomas Letsch, die destijds nog trainer was in Arnhem. "Ik koester geen enkele wrok tegen Vitesse, maar de situatie met Letsch voelde als een aanslag. Tot op de dag van vandaag weet ik niet waarom het zo is gelopen. Waarom Letsch zo heeft gehandeld. Ik hoorde van bepaalde bronnen dat hij niet kon verteren dat Tannane groter was dan Letsch zelf. Ik voelde ondankbaarheid."

Volgens Tannane werd er in die periode niet gelijk behandeld. "Ja, ik was bezig met een transfer, maar ik was niet de enige. Riechedly Bazoer zei dat. Matus Bero. Er waren er meer. Maar die bleven in de basis staan. Dat kan niet", besluit hij.