Blind maakt indruk bij Bayern München

Blind imponeert bij Bayern: 'Daley traint alsof hij al jaren bij ons is'

13 januari om 09:49
Laatste update: 13 januari om 11:41

Daley Blind laat in zijn eerste weken bij Bayern München een sterke indruk achter. Technisch directeur Hasan Salihamidzic is lovend over de manier waarop de 32-jarige verdediger zich aanpast.

"Daley traint alsof hij al jaren bij ons is", zegt Salihamidzic op een persmoment aan het einde van het trainingskamp van Bayern in Doha. "Ik ben zeer optimistisch dat hij ons verder zal helpen." Blind gaat vrijdag zijn officieuze debuut maken voor Der Rekordmeister. Trainer Julian Nagelsmann onthulde eerder deze week dat de linkspoot tegen RB Salzburg voor het eerst diens opwachting gaat maken.

Matthijs de Ligt komt tegen Salzburg wegens een lichte blessure niet in actie. "Er is niets kapot. Hij heeft een paar dagen rust moeten houden. Ik kan wel met honderd procent zekerheid zeggen dat hij er bij de herstart van de Bundesliga over een week tegen RB Leipzig bij zal zijn", aldus Salihamidzic. 

Bayern hervat volgende week vrijdag de Bundesliga met een uitwedstrijd tegen Leipzig. De regerend landskampioen verdedigt in de tweede seizoenshelft de koppositie. De voorsprong op SC Freiburg bedraagt vier punten.