Blind gaat zijn officieuze debuut maken bij Bayern München

Blind moet aan de bak voor Bayern in oefenwedstrijd: 'Natuurlijk speelt hij'

12 januari 2023 om 11:41
Laatste update: 12 januari 2023 om 16:05

Daley Blind gaat vrijdag zijn eerste minuten maken voor Bayern München sinds zijn overstap van Ajax. Dat heeft trainer Julian Nagelsmann bevestigd in aanloop naar het oefenduel met Red Bull Salzburg. 

"Natuurlijk zal hij vrijdag spelen", begon Nagelsmann op de persconferentie toen hij gevraagd werd naar Blind, die zijn eerste trainingen in Duitsland erop heeft zitten. "Hij heeft nog wat tijd nodig, ook omdat de trainingsintensiteit hoger ligt. Maar je ziet dat hij veel ervaring heeft."

Op het trainingsveld in Doha maakt Blind tot dusver een goede indruk op Nagelsmann. "Hij heeft veel rust aan de bal. Hij zal goed de rol kunnen invullen die we voor hem voor ogen hebben." De wedstrijd tegen Salzburg wordt uiterst serieus genomen. "We zetten de koers uit voor de herstart van de Bundesliga. We bereiden ons voor alsof het een competitiewedstrijd is."

De Duitse oefenmeester gaf ook nog een update over Matthijs de Ligt, die vrijdag niet inzetbaar is in het oefenduel. "Matthijs heeft een wat gezwollen enkel. Het is niets ernstigs, zo is gebleken uit een scan."