Weghorst is zijn jeugdclub NEO niet vergeten

'Weghorst speelde op vrijdag tegen Argentinië, zondag stond hij bij NEO te kijken'

13 januari 2023 om 22:56
Laatste update: 13 januari 2023 om 23:25

Wout Weghorst staat op het punt om gepresenteerd te worden door Manchester United. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal van VoetbalPrimeur praat Herman Lansink Rotgerink, bestuurslid bij RKSV NEO, waar Weghorst tot zijn zeventiende speelde, over de spraakmakende transfer. 

"Wout heeft behoorlijk wat geschiedenis bij NEO", begint Lansink Rotgerink, die een hele goede relatie onderhoudt met de spits. "Vanuit de B1 is hij naar het eerste elftal gegaan, omdat hij over het nodige talent beschikte. Na twee seizoenen verkaste hij naar DETO, dat wat hoger speelde dan NEO." De gedrevenheid van Weghorst maakte hem in zijn lichting 'exceptioneel goed'. "Dat is hetgeen wat hem nog steeds tot een goede speler maakt. Hij heeft een wilskracht waar je u tegen zegt."

"Er is niemand die een dusdanige carrière achter de rug heeft", vervolgt het bestuurslid. "Dan doel ik op het feit dat hij op relatief late leeftijd in het profvoetbal terechtgekomen is." Toen Weghorst van FC Emmen naar Heracles Almelo ging, had Lansen Rotgerink het gevoel dat de aanvaller kon slagen in het voetbal. "Ik zeg eerlijk: toen hij daar ging scoren, heeft dat mijn ogen heeft geopend. Toen hij van NEO naar DETO ging, had een aantal mensen binnen de club het gevoel: gaat dit niet te snel voor hem? Je bent nog zo jong..."

Hoewel Weghorst al dertien jaar niet meer bij NEO speelt, is hij zijn amateurclub allesbehalve vergeten. "Ons eerste elftal werd vorig seizoen kampioen en Wout deelde de medailles uit. Toen hij bij AZ zat, was hij assistent-trainer bij het eerste elftal", somt Lansink Rotgerink op. "Wat ook grappig was: hij speelde op vrijdagavond met Oranje de kwartfinale tegen Argentinië, waarin hij twee keer scoorde. Die zondag daarop stond hij met zijn dochter bij ons eerste elftal te kijken. Dat zijn fantastische momenten."