Bizarre rode kaarten bij De Graafschap tegen Jong Ajax, ADO wint van MVV

13-01-2023 22:01 Laatste update: 14-01-2023 00:09
84

De Graafschap heeft vrijdagavond met 2-0 gewonnen van Jong Ajax in een duel waarin twee bijzondere rode kaarten werden getrokken. Dick Advocaat won op de valreep van MVV en het Brabantse onderonsje tussen Helmond Sport en NAC Breda bleef onbeslist.

ADO - MVV
ADO is goed uit de winterstop gekomen. De ploeg van Advocaat versloeg vorige week al FC Dordrecht, en pakte vrijdag een punt tegen MVV, de huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. Spits Thomas Verheydt opende al na tien minuten spelen de score. Koen Kostons maakte in de 45e minuut met een penalty de gelijkmaker. De strafschop werd gegeven na een struikelpartij van Ruben van Bommel. In de absolute slotfase maakte Tyrese Asante de 2-1 voor ADO, dat nu langzaam omhoog klimt op de ranglijst.

NAC - MVV
De meeste doelpunten vielen bij Helmond tegen NAC. De bezoekers namen al na zestien minuten spelen de voorsprong via Jort van der Sande. Hij maakte wellicht het mooiste doelpunt van de avond. De ploeg van trainer Bob Peeters kwam vlak na via respectievelijk Eros Maddy en Martijn Kaars langszij, maar kon daar niet lang van genieten. Odysseus Velanas bezorgde NAC in de 56e één punt met zijn gelijkmaker.

De Graafschap - Jong Ajax
De Graafschap heeft vrijdagavond op De Vijverberg een zwaarbevochten overwinning geboekt op Jong Ajax: 2-0. De doelpunten kwamen van Charlison Benschop (2 keer) en Devin Haen. Er zal na afloop vooral nagepraat worden over het tweetal rode kaarten voor Jong Ajax. De eerste was voor Krystian Hlynsson, die van scheidsrechter Alex Bos mocht gaan douchen na een wel heel licht vergrijp. De tweede was voor invaller Neal Viereck, die na slechts dertig seconden speler van het veld werd gestuurd.