Ten Hag verklaart passeren Martínez

Ten Hag verklaart opstelling Manchester United en passeren Martínez

14 januari om 13:15

Erik ten Hag heeft voor de wedstrijd tegen Manchester City zijn opstelling toegelicht. Lisandro Martínez is er nog niet klaar voor om negentig minuten te spelen voor Manchester United, terwijl het passeren van de Argentijn ook een tactische reden blijkt te hebben.

"Martial is fit, dus hij begint. Hij heeft de wedstrijden nodig om nog verder te komen", aldus Ten Hag. "Ja, dit is een speciale wedstrijd en hij heeft in het verleden laten zien dat hij met zijn ervaring kan bijdragen aan deze wedstrijden."

Opvallend is dat niet alleen Tyrell Malacia speelt, maar ook Luke Shaw. Laatstgenoemde staat in het centrum en dat gaat ten koste van Martínez. "We hadden de laatste weken veel clean sheets toen Varane en Shaw samen hebben gespeeld. Martínez is net terug van het WK en heeft niet veel wedstrijden gespeeld. Hij speelde wel negentig minuten tegen Charlton, maar we hebben grote wedstrijden nodig."

"Het WK was vier weken geleden, dus ik denk dat negentig minuten veel is, maar hij kan bijdragen en invallen. Al is dit ook een tactische beslissing. Dit past goed bij de fysieke kwaliteiten van Haaland en De Bruyne, spelers die de vleugelverdedigers dekken."