Blind ontkent uitleg Huntelaar: 'Pijnlijk dat het zo wordt neergezet'

Blind ontkent uitleg Huntelaar: 'Pijnlijk dat het zo wordt neergezet'

14 januari om 16:30

Daley Blind is het niet eens met de woorden die Klaas-Jan Huntelaar gebruikte over zijn vertrek. De verdediger van Bayern München blikt in gesprek met de NOS op een andere manier terug op zijn vertrek uit Amsterdam.

"Ik wil daar een andere keer uitgebreid op terugkomen", vertelt Blind over zijn laatste jaar bij Ajax. "Ik ben niet iemand die wegloopt als ik een keer op de bank zit. Ik vind het pijnlijk dat het waarschijnlijk zo wordt neergezet. Maar nogmaals: ik zal mijn verhaal verder nog doen, wanneer ik me daar geroepen voor voel. We gaan zien wanneer dat is. Maar laat ik duidelijk zijn: ik ben het niet helemaal eens met de woorden die Klaas Jan gebruikte."

Huntelaar reageerde eerder op het vertrek van Blind in een interview met het Parool. "Hij heeft Ajax een verzoek gedaan, eerst via zijn zaakwaarnemer: hij wilde transfervrij vertrekken. Daarna gaf hij aan dat hij sinds vorig seizoen met een apart gevoel rondliep. Hij was uitgefloten door zijn eigen fans, er werd geroepen om Nicolás Tagliafico. Dat was toen een klap in zijn gezicht."

Volgens Blind is het dus duidelijk dat die woorden niet helemaal stroken met de waarheid. Ook had Blind graag nog onder technisch directeur Marc Overmars blijven spelen. "Of ik nog bij Ajax had gespeeld als Overmars was gebleven? Die kans is wel groot ja."