Bulykin adviseert Eredivisie-transfer aan vermeend PSV-doelwit

Bulykin adviseert Eredivisie-transfer aan 'PSV-doelwit': 'Mooie springplank'

14 januari 2023 om 17:38
Laatste update: 14 januari 2023 om 19:00

Dmitri Bulykin ziet de Eredivisie als een ideale tussenstap voor spelers uit de Russische competitie. De oud-spits van ADO Den Haag, Ajax en FC Twente denkt specifiek dat PSV een goede club zou zijn voor Eduard Spertsyan.

De 22-jarige middenvelder van FK Krasnodar wordt in Russische media nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar de Eindhovenaren. "Ik ben er altijd voorstander van om vanuit Rusland naar een Europese club te verhuizen", reageert Bulykin in gesprek met RB Sport, geciteerd door onder meer Sport-Express.

"De Nederlandse competitie is heel mooi om je te ontwikkelen, omdat er aanvallend wordt gespeeld. Niemand speelt saai voetbal, iedereen probeert te scoren. Het is een mooie springplank om terecht te komen bij een topclub en een mooi salaris te verdienen", aldus de voormalige targetman.

Bulykin zou het wel weten als hij Spertsyan was. De dertienvoudig international van Armenië was dit seizoen al goed voor negen goals en zes assists in de Russische competitie. "Als ze mij vragen, dan ga ik wel in zijn plaats", grapt de oud-prof.

De Armeense sportjournalist Hrach Khachatryan meldt ook dat PSV serieuze interesse heeft in Spertsyan, maar volgens hem wil de aanvallende middenvelder in januari niet weg. Hij ligt nog tot medio 2026 vast bij Krasnodar.