'Chelsea wil Arsenal-transfer op laatste moment kapen'

Update: 'Dreun voor Arsenal dreigt na Chelsea-akkoord: Mudryk naar Londen'

14 januari 2023 om 18:51
Laatste update: 14 januari 2023 om 18:51

Chelsea probeert een transfer van Mykhaylo Mudryk te kapen. Arsenal onderhandelt al enige tijd met Shakhtar Donetsk over de 22-jarige linksbuiten, maar de Premier League-rivaal geeft plots gas. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano zaterdag. Het bestuur van Chelsea is momenteel in Polen om te onderhandelen met de Oekraïense club. The Blues proberen overeenstemming te bereiken over een transfer en zouden bijna honderd miljoen euro willen betalen. Dat is meer dan Arsenal, dat Mudryk voor negentig miljoen al zo goed als binnen dacht te hebben.

Volgens Romano gaat de voorkeur van Mudryk zelf nu een cruciale rol spelen. Mocht hij naar Stamford Bridge vertrekken, dan zou dat een hard gelag zijn voor The Gunners. De huidige Premier League-koploper werkte al weken aan een deal. Overigens flirtte de Oekraïense international op Instagram ook al met een overstap naar Arsenal.

Mocht Chelsea aan de haal gaan met Mudryk, dan is het onbekend wat dat betekent voor de interesse in Noni Madueke. Voetbal International en het Eindhovens Dagblad meldden vrijdag dat PSV een bod van zo'n dertig miljoen euro heeft ontvangen op de rechtsbuiten.

Update: Chelsea heeft razendsnel een akkoord bereikt met Shakhtar, meldt Fabrizio Romano. The Blues willen honderd miljoen euro betalen, terwijl het bod van Arsenal 95 miljoen, inclusief bonussen, bedraagt. Chelsea probeert nu ook Mudryk te overtuigen. De aanvaller vliegt in de komende uren naar Londen, waar de details besproken zullen worden. 

Ook Shakhtar bevestigt via Twitter dat een deal met Chelsea in de maak is.

https://twitter.com/FCShakhtar_eng/status/1614331218887155713