Zerrouki vertelt voor het eerst over geklapte Feyenoord-move

Ajax wacht duel in 'hel': 'Laten zien dat we niet minder zijn, laat maar komen'

14 januari 2023 om 23:58

Ramiz Zerrouki heeft zich over zijn geklapte transfer naar Feyenoord heen gezet. De middenvelder weet dat FC Twente duidelijk is geweest over zijn situatie, maar hij sluit een overgang nog niet definitief uit. Zerrouku reageert ook op de bekerloting van Twente.

Twente speelde zaterdag met Zerrouki doelpuntloos gelijk tegen Ajax. Na afloop ging het echter over Feyenoord in het interview van de Algerijns international. "Het leven gaat door, hè", zegt hij bij ESPN. "Ik sta er gewoon zo in. Dingen gebeuren met een reden."

"Je kunt er stil bij blijven staan, het kan een teleurstelling zijn. Maar ja, als ik hier vandaag op het veld sta met die teleurstelling is het niet goed voor mij, maar ook niet voor de ploeg", vervolgt Zerrouki. "Ik heb me er gewoon overheen gezet, om vandaag hier te presteren. Wie weet komt er nog wat, maar volgens mij is Twente duidelijk geweest in hun statements. Voor mij is het gewoon voetballen. Als er nog wat gebeurt, zie ik het wel."

Tijdens het interview van Zerrouki lootte Twente in de beker tegen Ajax. "We hebben vandaag (zaterdag, red.) laten zien dat we niet minder zijn dan Ajax, dus kom maar op", is zijn eerste reactie. "Thuis is het al helemaal een hel bij ons, dus laat maar komen. We weten wat we kunnen. We hebben gewoon een goed en sterk team. Thuis kunnen we iedereen aan."

Zerrouki hoopt prijzen te winnen met Twente, nu hij bij de club lijkt te blijven. "Het leeft wel in de groep om de beker te winnen. In de competitie kijken we naar het hoogst haalbare, maar we gaan verder geen uitspraken doen. We blijven gewoon lekker nuchter zoals Tukkers dat doen. Ik ben inderdaad geen Tukker, maar we moeten ons aanpassen aan de club. Die bekerfinale is het mooiste wat er is. De loting moet dan soms ook meezitten. Dat is nu niet helemaal zo, maar thuis moeten we van iedereen kunnen winnen."