'Barcelona kreeg 'nee' te horen op ruil-voorstel, Atlético te veeleisend'

'Barcelona kreeg 'nee' te horen op ruil-voorstel, Atlético te veeleisend'

18-01-2023 18:16
5

Yannick Carrasco van Atlético Madrid wordt niet betrokken in de deal voor Memphis Depay. FC Barcelona heeft de Belg al langere tijd in beeld en wilde hem in ruil voor Memphis. 

Los Rojiblancos antwoordden daar 'nee' op. De Belg zag een transfer naar Barcelona zelf wel zitten, maar zijn club wil hem niet laten gaan. Barcelona werd uiteindelijk door zowel Memphis als Atlético Madrid onder druk gezet om drie miljoen euro te accepteren. Dat meldt de Belgische journalist Sacha Tavolieri op Twitter.

Uiteindelijk stemde Barcelona daar mee in. Memphis trainde woensdag niet met Barça en zijn transfer wordt in de komende uren afgerond, lijkt het. Memphis had bij de Catalanen een aflopend contract. Onder trainer Xavi Hernández kwam hij nauwelijks aan spelen toe, waardoor hij wilde verkassen.

Memphis kwam in 2021 over van Olympique Lyon. Onder Ronald Koeman kende hij een goede start. Na de komst van Xavi werden grote namen binnengehaald, zoals die van Robert Lewandowski en Raphinha. Ook Ousmane Dembélé verlengde zijn contract. Zo verdween hij naar de achtergrond.