Van Nistelrooij vol vertrouwen over Sangaré in Engeland: 'Kan hij zeker aan'

Van Nistelrooij vol vertrouwen over Sangaré in Engeland: 'Kan hij zeker aan'

19-01-2023 18:47 Laatste update: 20-01-2023 09:40
150

Ruud van Nistelrooij ziet in Ibrahim Sangaré absoluut een speler die kan slagen in de Premier League. Toch denkt de huidige trainer van de Ivoriaan dat er ook nog genoeg verbeterpunten in zijn spel zitten.

"Voor mij is het geen vraag of Ibrahim de Premier League aankan", vertelt Van Nistelrooij in gesprek met Voetbal International. "Het is duidelijk dat hij het aankan. Maar ik ben wel met hem een soort uitdaging aangegaan omdat ik denk dat Ibrahim naar de top kan in Engeland. Het zou ook geweldig zijn in Italië of Spanje. Want ik zie daar nu spelers op zijn positie spelen van wie ik denk: Naar dat niveau gaat Ibrahim absoluut een gooi doen."

Sangaré wordt deze winter veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Engeland. De middenvelder kan voor een bepaalde datum de overstap maken voor een bedrag van 37,5 miljoen euro. Eerder waren Chelsea en Arsenal concreet, maar welke clubs nu in de markt zijn voor de middenvelder is nog onbekend.

Van Nistelrooij vindt wel dat Sangaré nog een aantal punten moet verbeteren om het best tot zijn recht te komen in de Premier League. De taalbarrière speelt daarbij een belangrijke rol. "Af en toe heeft hij nog moeite met communicatie en het aansturen van het team. Dat kan hij zeker nog toevoegen aan zijn spel en het is een punt waar we het met hem over hebben."