LIVE-discussie: Guardiola schuift Aké naar links in kraker tegen Tottenham Hotspur

LIVE-discussie: Guardiola schuift Aké naar links in kraker tegen Tottenham Hotspur

19-01-2023 20:41
20

Nathan Aké start bij Manchester City in de basis tijdens de kraker tegen Tottenham Hotspur. Naast de Nederlander kiest Pep Guardiola ook voor zowel Julian Álvarez als Erling Haaland in de spits.

Beide ploegen gaan donderdagavond proberen terug te keren na een pijnlijk verlies in een belangrijke derby. Manchester City verloor van Manchester United in de stadsderby en Tottenham Hotspur ging ten onder tegen Arsenal in de North London Derby. Het gat op de ranglijst tussen de twee ploegen bedraagt op dit moment zes punten. Manchester City start als nummer twee, Tottenham Hotspur als nummer vijf.

Wedden

Meer odds

Guardiola kiest zoals altijd voor de Braziliaan Ederson op doel. Bij Manchester City keren Rico Lewis en John Stones terug in de basis. Dat gaat ten koste van Kyle Walker en João Cancelo. Door deze verschuiving gaat Aké weer naar linksback. Op het middenveld speelt Jack Grealish met de punt naar voren, achter zich heeft hij Ilkay Gündogan en Rodri. In de aanval begint Álvarez op papier vanaf links, Haaland in de punt en Riyad Mahrez vanaf rechts.

Bij Tottenham Hotspur zijn er weinig verrassingen in de opstelling. Harry Kane en Heung-min Son staan wederom in de aanval, geflankeerd door Dejan Kulusevski. Vergeleken met de wedstrijd tegen Arsenal staat Ben Davies wel weer in de verdediging. Dit gaat ten koste van Clement Lenglet. Ook Rodrigo Bentancur, Ivan Perisic en Emerson keren terug in de basiself van Antonio Conte.

De opstellingen:

Manchester City: Ederson; Lewis, Akanji, Stones, Aké; Gündogan, Rodri, Grealish; Álvarez, Haaland, Mahrez.

Tottenham Hotspur: Lloris; Davies, Dier, Romero; Perisic, Hojbjerg, Bentancur, Emerson; Son, Kane, Kulusevski.