Ajax-spelers vinden vertrek Blind 'prima' en steunen Schreuder: 'Gevochten'

Ajax-spelers vinden vertrek Blind 'prima' en steunen Schreuder: 'Gevochten'

20-01-2023 21:08
127

De meeste spelers van Ajax waren niet rouwig om het vertrek van Daley Blind. Dat stelt clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De 32-jarige verdediger zou geen gemakkelijke klant zijn voor een trainer.

Verweij laat een fragment horen uit de documentaire Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan van Videoland. Tijdens het kampioensfeestje bij Blind thuis spraken Steven Berghuis en Brian Brobbey over de routinier. "Daley is een hele sociale jongen, een behulpzame jongen. Heel competitief ook, een echte winnaar. Ook een zeurpiet, soms op het trainingsveld", zei de spelmaker. De spits voegde toe dat Blind 'snel boos wordt en veel klaagt'. "Ja, Daley klaagt heel veel, zelfs op de trainers."

De Telegraaf-verslaggever weet dat Blind duidelijk liet merken dat hij niet blij was met zijn reserverol bij Ajax. "Wij hebben natuurlijk eerder al gezegd dat hij met Erik ten Hag ook een groot conflict heeft gehad. Toen is het maar één keer gebeurd dat hij niet speelde, dat was vorig seizoen uit bij AZ. Nu werd hij door Schreuder definitief op de bank gezet. Wat je bij de Ajax-spelers ook proeft, is dat zij het eigenlijk wel prima vinden dat Blind weg is."

"Blind is gewoon een hele lastige jongen, echt een vervelende jongen, als hij niet speelt", gaat Verweij verder. "Er waren één of twee medespelers die het verschrikkelijk vonden dat hij wegging, maar die zijn inmiddels ook om want de trein rijdt door", doelt hij op Davy Klaassen en Kenneth Taylor. "Zij vonden het wel vervelend dat hij wegging."

Spelers vochten voor Schreuder
Verweij stelt dat Schreuder nog steun geniet binnen de selectie. "De spelers hadden Schreuder kunnen laten verzuipen na die rode kaart tegen FC Twente. Had Ajax verloren, dan was dat denk ik de laatste wedstrijd van hem geweest. De spelers hebben echter voor hem gevochten. Dat is ook wel wat je in de spelersgroep hoort: ze vinden Schreuder gewoon een hele goede trainer. Of hij ook een goede manager is, dat zal hij nu moeten laten blijken."