'AZ laat oog vallen op Konrad de la Fuente'

'AZ toont interesse in ex-talent van Barça dat onder Koeman debuteerde'

24 januari 2023 om 13:18
Laatste update: 24 januari 2023 om 16:04

AZ heeft zijn oog laten vallen op Konrad de la Fuente. De 21-jarige Amerikaan wordt momenteel door Olympique Marseille verhuurd aan Olympiakos, waar hij niet veel aan spelen toekomt.

De Italiaanse sportjournalist Luca Bendoni, die deel uitmaakt van het team van transferspecialist Gianluca di Marzio, bericht over de interesse van AZ. Mogelijk zien de Alkmaarders in De la Fuente een toekomstige vervanger van Jesper Karlsson, die al langer in verband wordt gebracht met een vertrek uit het AFAS Stadion.

De la Fuente is dit seizoen door Marseille verhuurd aan Olympiakos. Voor de Griekse topclub kwam hij dit seizoen pas vijf keer in actie, waarvan twee keer als basisspeler. De kans dat Olympiakos gebruik maakt van een optie tot koop, lijkt daarmee klein. In Frankrijk ligt de linksbuiten nog tot medio 2025 vast. 

De la Fuente speelde van 2013 tot de zomer van 2021 in de jeugdopleiding van FC Barcelona. De drievoudig Amerikaans international schopte het echter nooit vast tot het eerste elftal. Wel mocht hij van toenmalig trainer Ronald Koeman een keer invallen in een Copa del Rey-duel met Cornellà in januari 2021.