Van Nistelrooij gebruikt het woord 'crisis' en heeft niets tegen Veerman

Van Nistelrooij gebruikt het woord 'crisis' en heeft niets tegen Veerman

24 januari - 22:15
143

PSV zit niet alleen in zwaar weer, maar in een 'crisis'. Dat woord durfde trainer Ruud van Nistelrooij te gebruiken na de nederlaag tegen FC Emmen.

Niet voor het eerst ging PSV onderuit in de competitie, waardoor het stormt in Eindhoven. "Crisis? Ik vind van wel. Ik zie geen ander woord voor deze situatie waar we in zitten", vertelt Van Nistelrooij op de persconferentie. "Als je op de bodem aankomt, en dat denk ik, moet je opstaan en je stapje voor stapje omhoog werken. Het eerste stapje begint zaterdag."

PSV verkocht Cody Gakpo en Noni Madueke, maar is er nog niet in geslaagd vervangers aan te trekken. Het gemis van het duo is voelbaar, maar Van Nistelrooij neemt de beleidsbepalers niets kwalijk. "Ik heb al uit proberen te leggen dat de club deze keuzes moest maken en je daarmee moet dealen. Dat wist ik, achteraf kan ik er dus niets over zeggen."

"Of ik mezelf iets verwijt? Jawel, ik vind dat ik te weinig uit mijn team heb kunnen halen qua resultaat. Twee gelijke spelen, een verlies en een winstpartij. We hadden na Marbella (trainingskamp, red.) een goed gevoel, maar dat konden we niet omzetten in punten. Dat is mijn verantwoordelijkheid. Het is aan mij om hier samen met de spelers uit te komen en aan de karakters binnen de club om er keihard aan te werken."

Veerman
Van Nistelrooij had wederom geen basisplaats ingeruimd voor Joey Veerman. "Nee, er speelt niets persoonlijks, helemaal niet. Tot nu toe maak ik de keuze voor Gutíerrez, een positie waarop Veerman voor de winterstop alles gespeeld heeft. Er speelt niets, behalve dat hij de afgelopen wedstrijden niet in de basis startte. Guti krijgt nu de voorkeur, op dit moment kies ik voor hem."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie