Jans vol onbegrip na duel met Vitesse: 'Hoe kun je deze in vredesnaam afkeuren?'

Jans vol onbegrip na duel met Vitesse: 'Hoe kun je deze in vredesnaam afkeuren?'

25 januari - 21:45 Laatste update: 21:46
175

FC Twente leek woensdagavond op bezoek bij Vitesse diep in de blessuretijd nog met 2-3 te winnen, maar daar dacht de VAR anders over. Het doelpunt van Ricky van Wolfswinkel werd afgekeurd. Een opmerkelijke beslissing, zo stelt Twente-trainer Ron Jans.

Van Wolfswinkel kreeg in de slotfase een panklare voorzet van Gijs Smal, waarna hij via Vitessenaar Dominik Oroz het net vond. Het doelpunt werd echter afgekeurd door de VAR, vanwege buitenspel. 

Jans deed na afloop in gesprek met ESPN zijn zegje over het controversiële moment, dat bij hem voor onbegrip zorgt. "Dat ene moment is natuurlijk wel heel bepalend voor deze wedstrijd. Dan denk je, hoe kun je deze nou in vredesnaam afkeuren? Als de lijnen nou gelijk zijn, of je kunt het niet zien, dan is de beslissing van de grensrechter vaak leidend. Die heeft niet gevlagd en hij wordt toch afgekeurd", aldus de zichtbaar gefrustreerde trainer. 

Jans heeft het gevoel dat er soms met twee maten wordt gemeten. "Laatst maakte Vangelis Pavlidis (AZ, red.) een goal. Toen dacht ik: nou dat lijkt misschien buitenspel… maar toen werd er gezegd: 'je kan het niet goed zien, dus dan moet je hem toekennen.' Zo hoort het volgens mij ook, dat is aanvallend voetbal belonen. Ik vind eigenlijk dat we met 3-2 hebben gewonnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie