AD: Ajax schuift Heitinga naar voren als interim-trainer na Schreuder-ontslag

AD: Ajax schuift Heitinga naar voren als interim-trainer na Schreuder-ontslag

27-01-2023 15:19 Laatste update: 15:26
141

John Heitinga wordt vrijdag door Ajax aangesteld als interim-trainer, meldt het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers zijn op zoek naar een opvolger van Alfred Schreuder, die donderdagavond ontslagen werd.

Heitinga zal in elk geval aankomend weekend voor de groep staan, als Ajax het opneemt tegen Excelsior. 'De komende uren' moet duidelijk worden of de 39-jarige trainer de komende weken of maanden als interim bij de hoofdmacht aan de slag gaat, klinkt het. Heitinga zou door de technische staf al zijn klaargestoomd om zich als assistent-trainer bij de A-selectie te voegen.

De clubleiding in Amsterdam ziet Heitinga naar verluidt als de aangewezen man om het worstelende Ajax uit de crisis te loodsen. Schreuder werd donderdagavond aan de kant gezet, nadat de regerend landskampioen voor de zevende keer op rij een competitiewedstrijd niet wist te winnen. In de Johan Cruijff Arena kwam Ajax niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam.

Heitinga stond bij Jong Ajax voor de groep. Het is nog onduidelijk wie de honneurs bij de beloftenploeg voorlopig waarneemt. Tussen 2001 en 2008 en tussen 2015 en 2016 was Heitinga als speler actief in Amsterdam. De 87-voudig Oranje-international speelde in totaal 217 officiële wedstrijden voor Ajax.