'Dat Alfred Schreuder is ontslagen, dat werd tijd hoor, ik vond het waardeloos'

28 januari 2023 om 12:08

Oud-Ajacied Johnny Rep vindt het ontslag van Alfred Schreuder bij Ajax volkomen logisch. "Dat werd tijd hoor", klinkt het in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Schreuder moest het veld ruimen na de 1-1 tegen FC Volendam, de volgende domper voor Ajax, dat al zeven Eredivisie-wedstrijden op rij niet gewonnen heeft. "Dat Alfred Schreuder is ontslagen, dat werd tijd hoor. Klinkt een beetje cru misschien, maar ik vond het waardeloos wat ik de laatste tijd heb gezien", zegt Rep.

"Je kan de algehele situatie samenvatten als: bij Ajax zijn ze aan het kloten. Ze hebben geloof ik 200 miljoen binnengekregen en er honderd uitgegeven. Er staan nauwelijks spelers in de basis van al die aankopen. Als die van de scouting komen, dan hebben ze daar geen verstand van voetballen. Ik kan er niks anders van maken."

"Wat een drama! Schreuder paste niet bij Ajax denk ik, Ten Hag ook niet in het begin maar die kon het omdraaien. Voor Schreuder zat ook wel alles tegen, moet ook gezegd. Volgens mij hebben we behoefte aan een sterke baas bij Ajax. Eentje die echt de baas is in de kleedkamer. Hadden wij ook vaak. Hoewel, na een periode van succes is het altijd wat minder. Wij kregen George Knobel. Was ook een drama."