Duidelijk signaal vanuit Ajax-selectie: 'Heitinga heeft zeker de kwaliteiten'

Duidelijk signaal vanuit Ajax-selectie: 'Heitinga heeft zeker de kwaliteiten'

29-01-2023 17:24
205

Dusan Tadic wil niet op de stoel van de clubleiding gaan zitten, maar de Ajax-captain zou niet tegen een vaste aanstelling voor John Heitinga zijn. De interim-trainer maakte voor, tijdens en na zijn vuurdoop tegen Excelsior (1-4 zege) een goede indruk.

Heitinga neemt de honneurs waar na het ontslag van Alfred Schreuder, van wie Heitinga aanvankelijk de rechterhand zou worden. Nu zou de oud-trainer van Jong Ajax zomaar het seizoen kunnen afmaken als eindverantwoordelijke in Amsterdam.

"Ja, hij maakt een goede indruk", zegt Tadic bij ESPN over Heitinga. "Heitinga is een echte Ajacied en hij is geliefd bij de fans. Hij is iemand met veel energie en enthousiasme. Hij is duidelijk naar de spelers, dat is goed. Een kind van de club, hij kent Ajax. Dus ja, de eerste indruk is erg positief."

Als het aan Tadic ligt, blijft Heitinga trainer van Ajax. "Dat is niet aan mij, maar de eerste indruk is top. We zullen zien welke beslissing de club gaat nemen. Ik denk zeker dat Heitinga de kwaliteiten heeft om hoofdtrainer van Ajax te zijn."

No Poll