'Wormuth spant een arbitragezaak aan tegen zijn voormalige werkgever'

'Wormuth spant arbitragezaak aan: geen akkoord over financiële vergoeding'

30 januari 2023 om 17:13

Frank Wormuth gaat een arbitragezaak tegen FC Groningen aanspannen. De twee partijen zijn het nog niet eens geworden over een financiële vergoeding sinds zijn ontslag op 14 november 2022.

"Er is een juridisch verschil van inzicht over een bepaald onderdeel in het contract en dat willen we laten toetsen", vertelt zaakwaarnemer Roderik van Kerkhof tegenover RTV Noord. "Dat is nog onder de rechter. Het is ook geen vervelend iets tussen FC Groningen en Frank, maar een juridisch verschil van inzicht. Dat moet je toetsen en dat kan maar bij één instantie: de arbitragecommissie van de KNVB", gaat hij verder.

Van Kerkhof wil geen details bekendmaken over de exacte bepalingen in het contract. Groningen ziet de arbitragezaak met vertrouwen tegemoet. "Wij zijn onze contractuele afspraken nagekomen", zegt woordvoerder Richard van Elsacker. "Wij hebben Frank het verschuldigde bedrag uitbetaald. Hij leest de gemaakte afspraken anders. Het ligt nu bij juristen. Wij zien de zaak met vertrouwen tegemoet."