'Ajax grijpt ook mis in Argentinië: Gallardo wil Schreuder niet opvolgen'

'Ajax grijpt ook mis in Argentinië: Gallardo wil Schreuder niet opvolgen'

31-01-2023 14:52
101

Marcelo Gallardo ziet het niet zitten om aan de slag te gaan bij Ajax. De 47-jarige Argentijnse trainer werd benaderd, maar heeft de Amsterdammers afgewezen.

"Hij zou gepolst zijn en afgezegd hebben", zegt clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Hij is één van de drie die afgezegd zouden hebben. Het is nog steeds niet zeker dat Heitinga tot het einde van het seizoen krijgt. Zolang Ajax er niet in slaagt om een kandidaat voor langere periode te vinden, dan zal Heitinga blijven."

Gallardo genoot veel succes als trainer van River Plate, waarmee hij liefst veertien hoofdprijzen veroverde in acht jaar tijd. Hij wordt vooral geprezen om zijn tactische kennis. Zelf vertelde hij al eens dat de trainingsmethodes van landgenoot Marcelo Bielsa en de speelwijze van Pep Guardiola van invloed op zijn aanpak zijn geweest.

Door de afzegging van Gallardo gaat de zoektocht van Ajax verder. Eerder werd al duidelijk dat Zlatko Dalić, de bondscoach van Kroatië, het niet ziet zitten om Alfred Schreuder op te volgen in de Johan Cruijff Arena. "Wat ik krankzinnig vind, is dat Ajax kennelijk dus toch naar een trainer voor de komende twee, drie jaar gaat kijken, terwijl je geen technisch directeur en geen technisch commissaris hebt", stelt Verweij, die weet dat Peter Bosz nog niet werd benaderd.